Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Ποιοί είμαστε

Σοφία Μεσσάρη                                       

Δρ Κλινικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Ανατολικού Λονδίνου & Οικογενειακή Θεραπεύτρια από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, King's College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.  

Έχει ιδρύσει & είναι επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχολογικών Θεραπειών «Ψυχή τε και σώματι» στη Ξάνθη.

 Έχει την Ανώτατη Πιστοποίηση Διδασκαλίας Προγραμμάτων Mindfulness/ Ενσυνειδητότητας (Certification as a Competency-assessed Teacher in Mindfulness-based Approaches with a specialism in MBSR & MBCT) από το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικής της Ενσυνειδητότητας του Πανεπιστημίου Bangor της Μ. Βρετανίας (Centre of Mindfulness Research & Practice, CMRP). Διδάσκει προγράμματα Mindfulness και Εισαγωγικά σεμινάρια Mindfulness στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και στη Θεσσαλονίκη καθώς και Online σε συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά καιρούς συνεργάζεται με πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη ως εισηγήτρια σεμιναρίων καθώς και με τοπικά τηλεοπτικά κανάλια ως καλεσμένη ομιλήτρια.

 Είναι μέλος:

  • του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ)
  • της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Οικογενειακής Θεραπείας (European Family Therapy Association , EFTA)
  • της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)
  • του ACCESS MBCT, διεθνούς μητρώου πιστοποιημένων επαγγελματιών εκπαιδευμένων στη Γνωσιακή Θεραπεία βασισμένη στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness Based Cognitive Therapy, MBCT).

Διαβάστε το αναλυτικό Βιογραφικό

 

Λένα Χασαποπούλου

Κλινική Ψυχολόγος Παιδιών & ΕνηλίκωνMsc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Για πολλά χρόνια ασχολείται με τις δυσκολίες των ανθρώπων (ενηλίκων και παιδιών) που έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικές αλλαγές ζωής όπως η αιφνίδια αναπηρία, οι χρόνιες σοβαρές και σπάνιες παθήσεις, τα ψυχοσωματικά νοσήματα και τις σχέσεις τους μέσα στην οικογένεια ως ψυχολόγος του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Μέσα από την εκπαίδευσή της στη Συστημική Θεραπεία ήρθε πιο κοντά στην αμφισβήτηση παγιωμένων κοινωνικών στερεοτύπων όπως ψυχολογικό πρόβλημα, ψυχική νόσος, προβληματική οικογένεια, παιδί με ειδικές ανάγκες, αρρώστια, διαφορετικότητα και έμαθε να συν-εργάζεται και να συν-εκπαιδεύεται με όλες αυτές τις οικογένειες μέσα στο ελληνικό σύστημα υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ευαισθητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών μέσα από την αποσαφήνιση και διάλυση συγκρουσιακών εννοιών που μπαίνουν ανάμεσα στις σχέσεις τους με τα παιδιά και τους εφήβους.

Από τον Μάρτιο 2014 είναι Συνεργάτις του Κέντρου Ψυχολογικών Θεραπειών 'Ψυχή τε και σώματι" στη Ξάνθη.

  • Μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων
  • Μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)
  • Δόκιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας
  • Εθελόντρια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Ξάνθης.

Διαβάστε το αναλυτικό Βιογραφικό