Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Online Πρόγραμμα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα

Νέος κύκλος του Προγράμματος Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness-Based Stress Reduction, MBSR). Το πρόγραμμα θα διδαχτεί online. Θα το διδάξει η Σοφία Μεσσάρη, Κλινική Ψυχολόγος & Εκπαιδευμένη Δασκάλα προγραμμάτων Mindfulness από το Bangor της Μ. Βρετανίας. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες στη ζωή τους και να καλλιεργήσουν ισορροπημένες σχέσεις με τον εαυτό τους και τους γύρω τους. 

Αποτελεί επίσης την βάση της επίσημης πιστοποίησης στο Mindfulness για επαγγελματίες που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν στη δουλειά τους ή να συνεχίσουν με περαιτέρω εκπαίδευση για να γίνουν δάσκαλοι Mindfulness. 

Τι είναι η Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)

Η Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) μας βοηθά να μάθουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του στρες και να ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες της ζωής με νηφαλιότητα και σύνεση. Αλλά πέρα από ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση του στρες, το Mindfulness αφορά την καλλιέργεια μιας στάσης ζωής. Μέσα από τις πρακτικές και τη διδασκαλία του προγράμματος μαθαίνουμε να βγαίνουμε από τον αυτόματο πιλότο και να είμαστε παρόντες στη ζωή μας, να συνδεόμαστε πλήρως και να απολαμβάνουμε τις χαρές της, να συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους με αποδοχή και επιείκεια. 

Πολυάριθμες έρευνες παγκοσμίως έχουν αποδείξει επιστημονικά την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων Mindfulness στην αντιμετώπιση του στρες, άγχους και κατάθλιψης και τον ευεργετικό ρόλο τους στην βελτίωση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας. 

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα διδαχθεί online στο πλαίσιο  8 εβδομαδιαίων ομαδικών συναντήσεων κάθε Σάββατο στις 9:00-11:30, από 31 Οκτωβρίου μέχρι 19 Δεκεμβρίου 2020 και συμπεριλαμβάνει και μία ημέρα Εντατικής Πρακτικής την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. 

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής είναι 250 Ευρώ και συμπεριλαμβάνει τις 8 ομαδικές συνεδρίες, την ημέρα εντατικής πρακτικής, εγχειρίδιο και ηχητικά αρχεία με πρακτικές για άσκηση στο σπίτι. Το κόστος για ανέργους και φοιτητές είναι 200 Ευρώ. Για τους τρόπους πληρωμής απευθυνθείτε στη Σοφία Μεσσάρη.  

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σοφία Μεσσάρη  6957085624. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και δεν θα υπάρχει δυνατότητα ένταξης σε αυτό μετά την ημερομηνία έναρξής του. 

Σύντομο βιογραφικό

Δρ Σοφία Μεσσάρη (DClinPsych, MScFamTh, CPsychol) είναι Κλινική Ψυχολόγος & Οικογενειακή Θεραπεύτρια. Για 10 χρόνια (1997-2007) εργάστηκε σε διεπιστημονικές ομάδες ψυχικής υγείας του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Λονδίνο. Το 2012 ίδρυσε το Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών «Ψυχή τε και σώματι» στην Ξάνθη, το οποίο και λειτουργεί σαν τη βάση του Mindfulness Xanthi. Έχει λάβει την πιστοποίηση της Εκπαιδευμένης Δασκάλας (CMRP Trained Teacher) στα δύο βασικά προγράμματα Mindfulness (Mindfulness-Based Stress ReductionMBSR & Mindfulness-Based Cognitive TherapyMBCT) από το Centre for Mindfulness Research & Practice (CMRP) του Πανεπιστημίου Bangor της Μ/ Βρετανίας. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά Mindfulness retreats, σεμινάρια και εργαστήρια  με το Centre for Mindfulness Research & Practice (CMRP) του Bangor, με το Oxford Mindfulness Centre του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και στο Gaia House στην Αγγλία. Προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα Mindfulness στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και στην Θεσσαλονίκη καθώς και online.