Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Νέα για Προγράμματα Mindfulness στο Κέντρο "Ψυχή τε και σώματι"

Το Βιωματικό Εισαγωγικό Σεμινάριο στο Mindfulness θα γίνει αυτή τη φορά στη Χρυσούπολη, στο Studio Prana, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 17:00-19:00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Τι είναι η Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)

Η Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) δεν είναι κάποια μαγική συνταγή που θα αλλάξει τη ζωή μας ξαφνικά, ούτε μια απλή «τεχνική» που εφαρμόζεται για την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων. Η Ενσυνειδητότητα είναι η καλλιέργεια μιας ολόκληρης στάσης ζωής. Μιας στάσης ζωής που βασίζεται πάνω στη δημιουργία μιας άλλης σχέσης με την εμπειρία μας: μας βοηθά να βγαίνουμε από τον «αυτόματο πιλότο», να είμαστε πιο παρόντες, πιο ενήμεροι για αυτό που μας συμβαίνει κάθε στιγμή –εντός μας και εκτός μας- και ταυτόχρονα να το προσεγγίζουμε με μια διάθεση καλοσύνης και αποδοχής. Μας μαθαίνει πώς να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον εαυτό μας και με αυτά που έχει να μας μάθει αν σταθούμε να τον ακούσουμε πραγματικά. Μας μαθαίνει ότι μπορούμε να καλλιεργήσουμε έναν εσωτερικό ‘χώρο’ νηφαλιότητας στο μέσο των ‘τρικυμιών’ της ζωής.

Το βιωματικό σεμινάριο θα δώσει μια γεύση σε όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα, σκέφτονται να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο ή απλώς σε όσους ψάχνουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Στη συνέχεια και μέσα στους επόμενους  μήνες  θα γίνουν 3 προγράμματα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness): 1) Το καθιερωμένο στην Ξάνθη κάθε Παρασκευή 18:30-20:30 από 18 Οκτωβρίου μέχρι 6 Δεκεμβρίου. 2) Για πρώτη φορά θα γίνει πρόγραμμα στη Χρυσούπολη κάθε Σάββατο από 19 Οκτωβρίου μέχρι 14 Δεκεμβρίου (κάθε βδομάδα εκτός από 23/11). 3) Τον Ιανουάριο 2020 θα γίνει για πρώτη φορά πρόγραμμα για αγγλόφωνους! Θα κάνω το πρόγραμμα για να ολοκληρώσω τις απαιτήσεις της διαδικασίας απόκτησης ανώτερης πιστοποίησης στη διδασκαλία του Mindfulness,  οπότε το πρόγραμμα θα βιντεοσκοπηθεί και θα προσφερθεί σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος απ’ ό,τι τα συνηθισμένα προγράμματα.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για όλα τα προγράμματα θα αναρτηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Σοφία Μεσσάρη