Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Εισαγωγικό σεμινάριο στο Mindfulness στο Ψυχή τε και σώματι, Ξάνθη

Εισαγωγικό σεμινάριο στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, στις 18:00-20:00 στο Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών "Ψυχή τε και σώματι". Εισηγήτρια: Σοφία Μεσσάρη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τι είναι η Eνσυνειδητότητα (Mindfulness)

«Ενσυνειδητότητα είναι να είμαστε πλήρως αφυπνισμένοι στις ζωές μας. Nα

προσλαμβάνουμε την εξαίσια ζωντάνια του κάθε λεπτού. Να νιώθουμε περισσότερο

‘ξυπνητοί’. Ακόμα, να μπορούμε να αποκτήσουμε άμεση πρόσβαση στις δικές μας ισχυρές

πηγές διορατικότητας, μεταμόρφωσης και ίασης»

Dr.J.Kabat-Zinn, University of Massachusetts

Η Eνσυνειδητότητα (Mindfulness) είναι η καλλιέργεια μιας στάσης ζωής που μας βοηθά να βγαίνουμε από τον ‘αυτόματο πιλότο», να είμαστε πιο παρόντες, πιο ενήμεροι γι’ αυτό που μας συμβαίνει κάθε στιγμή –εντός μας και εκτός μας- και ταυτόχρονα να το προσεγγίζουμε με μια διάθεση καλοσύνης και αποδοχής. Η χρησιμότητα της Ενσυνειδητότητας σε καταστάσεις στρες είναι ότι καλλιεργεί έναν εσωτερικό ‘χώρο’ νηφαλιότητας στο μέσο της ‘τρικυμίας’. 

Τα προγράμματα Mindfulness(Mindfulness-basedStressReduction/MBSR & (Mindfulness-basedCognitiveTherapy/MBCT) είναι ευρέως αναγνωρισμένα στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία για την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση ψυχικών συμπτωμάτων όπως άγχος και κατάθλιψη, σωματικών προβλημάτων όπως πόνος αλλά και γενικότερα για τη βελτίωση της εσωτερικής ισορροπίας και ευεξίας.

Το εισαγωγικό σεμινάριο θα δώσει μια γεύση σε όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την Ενσυνειδητότητα ή σκέφτονται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα που προσφέρεται στο "Ψυχή τε και σώματι".

Το επόμενο Πρόγραμμα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) θα ξεκινήσει στο "Ψυχή τε και σώματι" την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στις 18:30-20:30 και θα ολοκληρωθεί σε 8 βδομάδες στις 15 Δεκεμβρίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα διαβάστε εδώ.