Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Εισαγωγικό σεμινάριο στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 18:00-20:00 θα γίνει στο "Ψυχή τε και σώματι" Εισαγωγικό βιωματικό σεμινάριο στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το σεμινάριο θα συντονίσει η Σοφία Μεσσάρη, Κλινική Ψυχολόγος & Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να εικοινωνήσετε στο 25411 00434 και 6957085624.

Με τις πρακτικές Ενσυνειδητότητας καλλιεργούμε μια συνειδητή στάση ζωής που μας βοηθά να βγαίνουμε από τον 'αυτόματο πιλότο', να είμαστε πιο παρόντες, παρατηρώντας αυτό που μας συμβαίνει κάθε στιγμή - μέσα μας και γύρω μας - με μια διάθεση αποδοχής. Η χρησιμότητα της Ενσυνειδητότητας σε καταστάσεις στρες είναι ότι καλλιεργεί έναν εσωτερικό 'χώρο' νηφαλιότητας στο μέσο της 'τρικυμίας'.

Τα προγράμματα Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Based Stress Reduction/MBSR & Mindfulness-Based Cognitive Therapy/MBCT) είναι ευρέως αναγνωρισμένα στο εξωτερικό για την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση ψυχικών προβλημάτων όπως άγχος και κατάθλιψη, σωματικών προβλημάτων, όπως πόνος αλλά και γενικότερα για τη βελτίωση της εσωτερικής ισορροπίας και ευεξίας.