Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Διήμερο βιωματικό σεμινάριο Χοροθεραπείας το ΣΚ 22 /09 & 23/09

Διήμερο βιωματικό σεμινάριο Χοροθεραπείας με τη μέθοδο: Πρωτόγονη Έκφραση (δείτε παρακάτω στο βιογραφιικό) το Σάββατο 22/09, 17:30-20:30 & την Κυριακή 23/09 11:00-14:00 στο Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών "Ψυχή τε και σώματι".

Το σεμινάριο είναι βιωματικό, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ενήλικα άτομα που αγαπούν τον χορό και ενδιαφέρονται για την ψυχοσωματική τους υγεία και την προσωπική τους ανάπτυξη, ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενης χορευτικής εμπειρίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη συντονίστρια Μαριάννα Κέλλη τηλ 6976382915.

Η Μαριάνα Κέλλη είναι Ψυχολόγος (ΑΠΘ) και Χοροθεραπεύτρια.

Ως προς την Χοροθεραπεία έχει εκπαιδευτεί σε τρεις διαφορετικές μεθόδους: Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Westfälische Wilhelms Universität στο Münster της Γερμανίας εκπαιδεύτηκε στην παρατήρηση και ανάλυση της κίνησης σύμφωνα με το μοντέλο του R. Laban και εκείνο της J.Kestenberg (Kestenberg Movement Profile) καθώς και στην εφαρμογή της χοροθεραπείας κυρίως μέσα από την δομημένη χορογραφία. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος εκπαιδεύτηκε στην Χοροκινητική μέθοδο (Dance Movement Therapy) που στηρίζεται επίσης στη θεωρητική βάση ανάλυσης της κίνησης του R.Laban αλλά στην πιο διευρυμένη εφαρμογή της ως προς το χορευτικό – κινητικό περιεχόμενο. Στο παραπάνω πρόγραμμα εκπαιδεύτηκε και στην Πρωτόγονη Έκφραση, μια χοροθεραπευτική μέθοδο που δανείζεται χαρακτηριστικά φυλετικών χορών κοινά σε όλους τους πολιτισμούς και έχει την βάση της στον ρυθμό (Αφρικανικό μουσικό όργανο τζέμπε), στην χρήση της φωνής και των συμβολικών κινήσεων , στην επανάληψη, στο παιχνίδι και στην δύναμη της ομάδας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συντονίζει μία ομάδα ενηλίκων με την μέθοδο της Πρωτόγονης έκφρασης. Έχει εργαστεί και συνεχίζει να εργάζεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ως ψυχολόγος και ως χοροθεραπεύτρια. Από το 2018 είναι συνεργάτης του κέντρου ψυχολογικών θεραπειών “Ψυχή τε και σώματι” συντονίζοντας ομάδα χοροθεραπείας με την μέθοδο της Πρωτόγονης Έκφρασης. Είναι αρωγό μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.